Výrobci automobilů a technologické společnosti spolu závodí v tom, kdo dříve dostane na silnice auto, které se bude řídit, což zahrnuje taxi schopné převézt jezdce z místa A do místa B. S většinou technologických společností ignorující motorky ve prospěch aut, Kawasaki plánuje bez konkurence vyrazit do světa high-tech vybavení se systémem umělé inteligence, který bude promlouvat k řidiči.

Program, který je v rané fázi vývoje se nazývá Kanjo Engine - "Emoční motor". Systém by měl být schopný rozumět a reagovat na motocyklistův hlas a naučit se jezdcovu úroveň schopností, individuální jízdní styl a jeho zkušenosti. Systém taktéž jezdci nabídne návrhy na bezpečnější a přijemnější cestu.

Zatím zní systém UI Kawasaki jako jakási verze Siri, která dává jezdci relevantní informace. Zatímco toto by pomáhalo jezdcům zlepšovat své schopnosti, nejimpozantnější část systému se zeměřuje na schopnost změnit nastavení motocyklu podle jezdcova osobního profilu. Kawasaki nespecifikovalo všechny možnosti systému nebo jaký typ nastavení by mohl být upraven, ale očekáváme že to budou tlumiče, způsob brždění nebo například dodávání energie.

Systém UI by Kawasaki poskytl veliký náskok před konkurencí a pokud by se ukázalo, že dokáže jízdu učinit bezpečnější, mohl by také přivábit více lidí do skvělého světa motocyklů. Není to sice bojovník se zločinem jako KITT z Knight Rideru, ale vypadá jako dobrý start pro UI systémy pro motocykly.