Autonomní technologie je komplikovaná, drahá, a složitá k realizaci. Vozidla musí mít celou řadu kamer a senzorů, aby bezpečně navigovaly vůz bez pomoci řidiče. Vysoké náklady a komplikovanost brání autonomním technologiím v příchodu na silnice. Technologický startup Algocian přináší svou dostupnou, pohyby snímající technologii pro jakoukoliv kameru, od automobilů po smartphony.

Technologie dovoluje kterékoliv kameře, ať už digitální či analogové, přenášet detekci osob v reálném čase. Společnost tvrdí, že díky jejím algoritmům je její systém mnohem přesnější než tradiční detekce pohybu a poskytuje mnohem méně falešných informací. Systém vizuálně zvýrazní pohybující se osoby, ale bude ignorovat dopravu. To znamená, že přinese autonomním vozidlům přesnější informace o jejich okolí.

Algocian chce integrovat svůj systém do budoucích vozidel, ale společnost vidí jeho potenciální užití v bezpečnostních systémech. Její systém Artemis I je dnes dostupný jakožto zabezpečení zámků v autě a funguje bez připojení ke cloudu. Demo je dostupné na iOS App Store.

Procesory podporující tuto verzi technologie mohou být pořízeny za méně než 5$, což je relativně přijatelná cena.