Zakladatel Comma.ai oznámil na konferenci v San Franciscu příchod semi-autonomního řídícího zařízení Comma One. Hotz na konferenci prohlásil, že jeho společnost pracovala na Comma One asi jeden rok a že zařízení bude dostupné na konci tohoto roku za 999 $ a 24 $ měsíčně předplatného.

Za rozumnou cenu tedy bude možno pořídit přídavné zařízení, které si bude moct řidič do svého vozu nainstalovat doma a sám. To dává lidem s obyčejnými auty možnost vyzkoušet si možnosti semi-autonomního vozidla, aniž by si museli pořizovat nové. Pokud tedy vlastní vozy Honda nebo Acure se systémem Lane Keeping assist, jelikož jen s těmito vozidly je Comma One v současnosti kompatibilní. Nezbývá nám než doufat, že společnost časem přidá na list aut schopných využívat zařízení časem i další vozy.

Zařízení svou velikostí odpovídá velkému telefonu, vpředu má obrazovku a dvojici kamer vzadu. Počítač kombinuje informace přijaté z kamer a radarových senzorů automobilu, aby věděl, co se děje a jak zareagovat. Hotz na konferenci vysvětloval, že systém má podobné schopnosti jako autopilotní systém Tesly a bude schopen uřídit celou cestu od začátku do cíle bez toho, aby se řidič musel čehokoliv dotknout. Zdůraznil však, že řidič musí dávat pozor v případě, že by nastala nepříjemná situace, což přirovnal k dohledu nad mladým člověkem učícím se řídit.

Hotz prohlásil, že zařízení by mělo vyjít někdy na konci roku. Také řekl, že majitelé kompatibilních vozů Honda v okolí San Francisca se mohou zúčastnit beta testování a mohou se zapojit pomocí zprávy na jeho email. Stále nevíme, jak moc bude systém fungovat, ale doufáme, že to brzy zjistíme.