Zatímco Tesla pokračuje s programem Autopilot, je stále více zřejmé, že řidiči musí dbát na instrukce dané firmou. S posledním updatem verze 8.0 Tesla snížila pravděpodobnost, že dojde k nehodě, z níž by lidé mohli vinit Autopilot. Kromě důraznějších varování systému vás Autopilot zbaví některých autonomních služeb v případě, že se ho rozhodnete neuposlechnout.

Jakmile se rozhodnete nechat řídit Autopilot, objeví se vám oznámení: "Prosím, držte ruce na volantu. Buďte připraven v jakoukoliv chvíli přebrat kontrolu nad vozem." Po nějaké době (zhruba čtyři a půl minuty) řízení bez rukou se objeví světelné blikající varování, jež nabádá řidiče k uchopení volantu. Poté, po sérii tří zvukových varování, se objeví zpráva: "Automatické řízení nedostupné pro zbytek jízdy. Uchopte volant pro manuální řízení." Jakmile s vozidlem zaparkujete, Autopilot se vrátí do stavu, kdy můžete využívat všechny jeho služby. Doufejme, že po takovéto lekci si řidiči již dají pozor.

Tesla varuje, že Autopilot není dokonalý, a že řidič by měl být schopen kdykoliv přebrat kontrolu. Vozy s Autopilotem již byly součástí několika nehod, z toho dvě měly fatální následky. S tím, jak narůstá tlak a počet obvinění okolo tohoto programu Tesly začíná být jasné, že některých věcí zkrátka nikdy nebude Autopilot schopen. Je potřeba jasně vymezit, čeho naopak schopen je a zároveň je na řidičích, aby k řízení přistupovali se zodpovědností.